Maatwerk

Ieder traject is uniek. Ik lever daarom maatwerk en geen standaard trajecten. Elk traject is precies afgestemd op wat nodig is in dat specifieke traject.

Enkele voorbeelden

Voor een loopbaantraject is het gebruikelijk dat we ongeveer 8 gesprekken hebben. Soms zijn meer, soms zijn minder gesprekken nodig. Tijdens deze gesprekken concentreren we ons rondom vragen zoals: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Ogenschijnlijk simpele vragen, die tot heel verrassende ontdekkingen kunnen leiden. Daarna gaan we met deze nieuwe kennis aan het werk, zodat we de gewenste loopbaan of volgende stap uiteindelijk ook echt vorm kunnen geven. Het uiteindelijke bewegen naar iets nieuws toe is heel spannend, en daarom een verrijking voor je leven.

Voor andere trajecten, zoals een coachingstraject, is soms meer tijd nodig. Hierbij kan het zinnig zijn om langer stil te staan bij dieper liggende verlangens, omdat deze verlangens lang niet werden aangesproken en soms heel ver weg verstopt zitten. Om dat gevoel te stimuleren kunnen specifieke oefeningen goed helpen. Het kan dus daarom zomaar gebeuren dat we, juist op een stormachtige dag, een stevige wandeling langs het strand maken. Omdat dat helend werkt.

Bij elk traject horen oefeningen en opdrachten. De ene keer is een biografieoefening essentieel om te doen, de andere keer is een beroepskeuzetest of een loopbaanwaarden opdracht noodzakelijk. Desgewenst kan ook een capaciteitenonderzoek, een 360 graden feedback of een ontwikkelassessment worden ingezet.

Maar het persoonlijke gesprek is wat mij betreft net zo belangrijk!